Нова опрема у Стоматолошкој служби градишког “Дома здравља”

Стоматолошка служба Дома здравља Градишка добила је нову опрему а у плану су и радови на комплетној санацији објекта у коме Служба дјелује.

“Интензивно се припремамо за процес сертификације, за то смо обезбједили три нове машине. Једна је стигла овдје у Стоматолошку службу у Градишци а друге двије су у амбулантама у Подградцима и Новој Тополи. У наредном периоду биће обезбијеђени и други нови инструменти за рад”, каже Марко Матавуљ, начелник Стоматолошке службе Дома здравља Градишка. Осим нове опреме која ће олакшати њихов рад и пружити квалитетнију услугу пацијентима, особље Стоматолошке службе добило је и нове униформе. У наредном периоду планирана је и реконструкција објекта у коме ова Служба дјелује.

“У наредном периоду имаћемо цијелу зграду. У склопу радова имаћемо простор за стерилизацију, имаћемо канцеларију за надзорну сестру и начелника Службе, као и простор за картотеку и складиште које до сада није постојало,” појашњава Матавуљ.

Поред споменутог проширења стоматолошке амбуланте, начелник Службе истиче да су створени услови за отварање још једне ординације која ће бити посебно опремљена за специјалисту ортодонта који ће, за разлику од пријашњих година, од сада свакодневно приужати своје услуге пацијентима. Са наведеним промјенама, Стоматолошка служба Дома здравља постала је конкурента другим стоматолошким ординацијама у Градишци и може прижити квалитетну услугу својим пацијентима. Осим постојећих стоматолошких амбуланти у Подградцима и Новој Тополи, прије неколико мјесеци почела је са радом и амбуланта у Турјаку, чиме су у градишком Дому здравља, показали су да воде бригу и о пацијентима руралних подручја наше општине.

 

Инфо+ кабловски канал

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка