Потписан меморандум о сарадњи Центра за заштиту менталног здравља са удружењем „Мост“

У петак, 21.4.2017. године, у просторијама Центра за заштиту менталног здравља  потписан је Меморандум о сарадњи у области здравља и социјалне заштите кроз активности Дневног центра „Гнијездо“ Градишка између ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка и Удружења „Мост“. Меморандум су потписали начелник ЦЗМЗ-а мр сц. мед. др Ивана Симић-Медојевић и извршни директор Удружења „Мост“ Предраг Боројевић.

Овим меморандумом успостављају се оквирни механизми сарадње између ЦЗМЗ-а и Удружења „Мост“, у области организованог дјеловања на кориснике услуга дневног збрињавања у Дневном центру „Гнијездо“ Градишка. Основна сврха овог документа је наставак и развој сарадње у области здравља и социјалне заштите кроз пружање савјетодавних услуга и услуга квалитетног осмишљавања слободног времена.

Наиме, ЦЗМЗ идентификује потенцијалне кориснике, мотивише их и упућује да користе услуге дневног збрињавања, те размењује информације са члановима тима Дневног центра „Гнијездо“. Са друге стране, Удружење „Мост“ информише стручно особље ЦЗМЗ-а о променама у раду са децом, те промовише услуге које пружа ЦЗМЗ.

Овом приликом представници ЦЗМЗ-а су жељели прије свега да истакну задовољство досадашњом сарадњом са Удружењем „Мост“, тачније Дневним центром „Гнијездо“ као једном од њихових пројектних активности.

„Сматрамо да на стручан, приступачан и најљепши могући начин активисти центра преносе поруке и поуке дјеци. Искрено се надам да ћемо сарадњу наставити и у наредним годинама“ рекла је Зорана Љепојевић, дипл. психолог.

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка