Свечани испраћај у заслужену пензију прим. др Богдана Миленковића

У угодном амбијенту оближњег ресторана у петак, 11.1.2019. године, уприличено је дружење и свечани ручак поводом одласка у пензију прим. др Богдана Миленковића, начелника Хигијенско-епидемиолошке службе и бившег директора ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка.

Свечаности су присуствовали представници локалне самоуправе, директори Болнице Градишка и Дом здравља Градишка, колеге и колегице, сарадници, те бројни пријатељи нашега доктора.

Доктору Богдану, који је цијели радни вијек уткао у Дом здравља, пригодан поклон испред Установе уручила је директорица др Весна Глувић-Челић која му се у име колега и у своје лично име, говором протканим емоцијама, захвалила на несебичном залагању, посвећености послу, али и свим лијепим тренуцима сарадње.

Присутнима се обратио и начелник општине Градишка господин Зоран Аџић који је поздравио све назвавши их пријатељима, те изразио своју бескрајну захвалност цијењеном доктору Миленковићу јер је, као искусан и одговоран човјек и љекар, све ове године предано радио на подизању квалитета здравствених услуга у Дому здравља и  општини Градишка. Том приликом је навео да је доктор путоказ, односно показатељ какав треба бити у свом послу: предан, вриједан, одан, ненаметљив, непримјетан, али човјек који извршава све своје задатке.  

Евоцирајући успомене др Миленковић, у свом обраћању присутнима, присјетио се једне вечери давне 1975. године, када је дошао у Градишку мислећи да ће му она бити пролазна станица, али је она убрзо постала његов нови дом. Сљедеће године су значиле године испуњења његових животних снова. Стекао је породицу, завршио факултет, специјализацију… Према ријечима др Миленковића све те успјехе је постигао захваљујући Дому здравља и градишкој општини, што је цијенио и несебично се давао послу, али и животу са свим оним лијепим стварима које он носи (весеље, дружење, испуњеност…).

Поштовани докторе, наша захвалност је вишеструка, а свим поменутим можда и недовољно исказана. Колективу Дома здравља преостаје да Вам пожели дуг, здрав, миран и срећан живот у пензији. Надамо се да ћете уживати у сваком новом дану који је пред Вама, окружени људима који Вас воле и поштују.


„Наша врата не само да су Вам отворена, него су скинута са баглама“

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка