У сусрет 26. годишњици постојања ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка као самосталног правног субјекта

Обиљежавајући прошлогодишњи јубилеј, тј. 25 година од уписа у судски регистар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка као самосталног правног субјекта, истакли смо и поставили циљеве, те испланирали бројне активности и не слутећи са каквим изазовима и проблемима ћемо се сусрести већ у наредној години рада.

Пандемија болести коју изазива нови вирус корона (SARS-CoV-2)обиљежила је протеклу годину рада и постојања, јер смо као Установа која пружа примарну здравствену заштиту били први на удару у процесу идентификовања и збрињавања заражених и обољелих.

Функционисање у новонасталим, отежаним и непознатим околностима захтјевало је потпуну реорганизацију рада у службама како би се редован рад одржао, а у исто вријеме адекватно збринули сви симптоматични и заражени пацијенти.

Пуна приправност и опрез од самог почетка, дисциплина, посвећеност раду и радним обавезама у циљу заштите грађана била је присутна код свих запослених. Запослени су, схватајући озбиљност ситуације, примјењивали у потпуности све заштитне мјере, тако да у нашој Установи у протеклом периоду није било заражених здравствених радника.

Уложено је много рада и труда, много енергије, одрицања, али смо успјели да епидемиолошку ситуацију у нашем граду држимо стабилном и под контролом.

Успјели смо и захваљујући подршци Градске Управе, Цивилне заштите, Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Института за јавно здравље Републике Српске, Фонда здравственог осигурања Републике Српске и бројних донатора који су били уз нас у овим ванредним околностима.

Ову годишњицу дочекујемо ојачаних капацитета, с увјерењем и надом да ће се ситуација изазвана вирусом корона ускоро стабилизовати како бисмо се у потпуности вратили у редовне токове, а на задовољство наших осигураника.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка