1. СЛУЖБА ПОРОДИЧНЕ МЕДИЦИНЕ

Основ породичне медицине представља тим кога чине љекар и двије медицинске сестре. Сваки тим има регистроване пацијенте при чему је пожељно да су сви чланови породице у истом тиму како би љекар могао пратити све факторе ризика. Обављају се превентивни и куративни прегледи као и кућне посјете за тешке болеснике. Прегледи се заказују телефоном. Заказивање прегледа није потребно уколико је дошло до наглог погоршања здравственог стања (висока температура, веома висок притисак, бол у прсима, главобоља, повреде и друго), тада се пацијент прима одмах као хитан. Савјете сестре и љекара могуће је добити путем телефона, сваки тим има засебан број телефона који се пацијенту приликом регистрације у тим уписује у здравствену књижицу.

У Служби породичне медицине ради и патронажна сестра која, осим што врши давање ординиране терапије, врши превијање рана, прикупља информације о пацијенту и просљеђује их љекару на основу чега се одлучује о даљем третману пацијента.

Служба породичне медицине обезбјеђује континуирану здравствену заштиту са циљем да се болест открије у што ранијој фази.

 

Запослени у служби:

[tc-team-members teamid=”197″]