Реконструкција Центра за заштиту менталног здравља

Пројекат менталног здравља у Босни и Херцеговини је у склопу друге фазе, компонента бр. 2 под називом „Побољшање приступа и квалитета услуга менталног здравља на нивоу заједнице“. Овим пројектом 17. новембра 2017. године започета је реконструкција Центра за заштиту менталног здравља ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка која је финасирана средствима владе Швајцарске (око 50.000 КМ) преко невладине организације Asocijacija XY, а у организацији Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске.

Реконструкцијом су обухваћене све просторије Центра за заштиту менталног здравља: замијењена је постојећа дрвена столарија PVC столаријом укључујући и улазна врата у зграду, окречене су све  просторије, уређен је тоалет за инвалидна лица и кориснике услуга Центра за заштиту менталног здравља и постављене су нове подне облоге.

ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка је такође уложила 6.000 КМ за радове који нису обухваћени предмјером радова сачињеним од стране Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, а били су неопходни, као што су преградни зидови, формирање новог радног простора и друго.

Процес реконструкције Центра за заштиту менталног здравља завршио се 31. децембра 2017. године на задовољство корисника услуга Центра за заштиту менталног здравља и свих запослених и данас изгледа овако:

 

ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка захваљује се влади Швајцарске и свим осталим учесницима на вриједној донацији која је омогућила запосленим Центра за заштиту менталног здравља и њиховим корисницима сређенији и функционалнији радни простор у коме ће и у наредном периоду наставити пружати што квалитетније услуге.

Више фотографија у галерији.

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка