Бесплатни ПАПА тестови поводом недјеље борбе против карцинома грлића материце

У склопу обиљежавања Европске недјеље превенције рака грлића материце, а с циљем раног откривања рака грлића материце,  ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка организује акцију бесплатног узимања ПАПА теста за наше суграђанке.

Карцином грлића материце сматра се болешћу која се може спријечити и излијечити, али због нередовних гинеколошких прегледа и занемаривања свога тијела и здравља, ова малигна болест биљежи значајну стопу смртности.

Према подацима Свјетске здравствене организације, карцином грлића материце је други најчешћи карцином код жена млађих од 45 година и трећи водећи узрок смрти жена.

ПАПА тест је брза, једноставна и неинвазивна медицинска метода којом се откривају промјене у ћелијама грлића материце, а резултати могу указивати на развој рака грлића материце и у најранијој фази, када су шансе за изљечење 100%.

Узимање узорака за ПАПА тест обављаће се  22, 23. и 24. 1. 2020. године (по 15 ПАПА тестова дневно) у објекту амбуланте КСЗ – гинекологија од 13 часова, а Ваш термин можете заказати већ данас на број телефона 051/826-741.

Заказивање прегледа је обавезно, а за овај поступак није вам потребна упутница нити здравствена књижица.

Позивамо све наше суграђанке, а посебно молимо оне жене које у последње три године нису радиле овај тест, да мисле на своје здравље, те да узму учешће у овој акцији.

Прегледајте се, будите себи прве!

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка