Градоначелник Зоран Аџић са сарадницима посјетио Дом здравља и Болницу Градишка

На подручју Градишке још увијек није забиљежен ниједан случај заразе вирусом корона, а под здравственим наџдзором су 384 лица, рекао је данас градоначелник Зоран Аџић, током посјете Дому здравља и Болници Градишка.

Он је нагласио да су надлежни у Дому здравља и Болници Градишка озбиљно схватили упутства Министарства здраваља и социјалне заштите Градишка и обезбиједили посебан режим пружања здравствених услуга грађанима како они не би дошли у контакт за зараженим лицима или онима који су под здравственим надзором, али и посебан простор за прегледе људи под здравстеним надзором.

„Обезбијеђено је 24-часовно дежурство свих здравствених служби. Желим да захвалим свим љекарима и медицинском особљу који улажу велики напор да се спријечи ширење заразе“, додао је Аџић.

Директор ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка др Весна Глувић-Челић рекла је да је процес рада Дома здравља сведен на минимум, те да се примају само хитни случајеви и пацијенти за које се сумња да су заражени висруом корона, а који се прегледају у изолационом центру.

Она је додала да је до сада због сумње на инфекцију висусом корона тестирано седам лица из Градишке и да су сви тестови били негативни.

Начелник Хигијенско-епидемиолошке службе ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка др Слађана Тепавац рекла је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Градишци стабилна и под контролом, али да се константно повећава број лица који се стављају под здравствени надзор.

Она је рекла да су данас, по налогу Инстуитута за јавно здравство Републике Српске, на граничном прелазу Градишка изузели брисеве од пет особа из Брчког који су допутовали у аутобусу из Аустрије.

Тепавац је појаснила да је ријеч је о потенцијалним контактима, односно лицима за које се сумња да су били у контакту са зараженим вирусом корона, те да је у току епидемиолошко истраживање по овом случају.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка