Дом здравља у Градишци успоставио лабораторијски информациони систем – Инфо+ канал

„Систем убрзава пријем материјала за анализу и врло брзо налаз враћа на екран љекара породичне медицине“, наглашава прим. др Тихомир Михајловић, в.д. директора Дома здравља Градишка.

Овај систем је обезбијеђен у сарадњи са фирмом „Маклер“ из Београда, на бази специјалних и паралелних веза РС и Србије. Захваљујући томе, Дому здравља је дониран ЛИС систем и апарат за имунохемију у вриједности од око 55 000 КМ, а градишка здравствена установа је купила додатну опрему у вриједности од 6 000 КМ. „Лабораторијски информациони систем, осим ефикасности у обављању процедуре, обезбјеђује већу поузданост током обављања здравствене претраге“, наводи Игор Котеренов из предузећа „Маклер“. Поред запослених у Дому здравља и других званица, пуштању у рад новог лабораторисјлког система присутвовали су и представници локалне и републичке власти. Почетак рада новог система озваничио је начелник општине Градишка Зоран Аџић. Подржао је опредјељење менаџмента Дома здравља да се примарна здравствена заштита у сваком смислу унаприједи, те нагласио да је и сама локална управа опредијељена да се овај ниво здравствене заштите приближи што већем броју пацијената. Протеклих дана проведена је и обука за раднике у Дому здравља како би у што скорије вријеме лабораторијски информациони систем заживио у потпуности.

Осим Породичне медицине, у ЛИС систем биће увезана и Хитна медицинска помоћ, Педијатрија, Гинекологија и Рендгенологија.

 

 

Извор: Инфо+ канал

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка