Обновљен возни парк ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка

Како је у постојећем возном парку добар дио возила већ умногоме дотрајао, возила су  стара, у лошем стању и прешла озбиљну километражу, те се поправка и одржавање више не исплате, менаџмент ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка уложио је напоре да се возни парк дјелимично обнови.

Набављена су два путничка аутомобила ниже класе, марке „Dacia Sandero“, укупне вриједности 32.000 КМ. Инвестиција је финансирана дијелом из кредитних (20.000 КМ), а дијелом из сопствених средстава (12.000 КМ).

Нова возила користиће се за потребе Хигијенско-епидемиолошке службе и патронаже чији дјелокруг рада подразумијева подручје града Градишка и њему припадајућих села.

Наиме, појачане активности Хигијенско-епидемиолошке службе око епидемије мишје грознице и ангажовање свих расположивих ресурса указале су на потребу ове службе за новим возилом.

Такође, патронажне сестре обилазе кориснике којима је неопходна њега, а нису у могућности да дођу до неке од амбуланти, те је и њима неопходно адекватно возило за терен.

Сматрамо да ће се позитивни ефекти куповине показати врло брзо, како у економском смислу, тако и на квалитету услуга које се пружају сановништву.

Тренутно у возном парку посједујемо 14 путничких и 4 санитетска возила, а пред руководством ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка је рјешавање проблема још једног санитетског возила, јер Дом здравља је установа која континуирано улаже у побољшање и модернизацију свога рада.

Више фотографија у галерији.

 

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка