13. Дани породичне медицине Републике Српске

У здравствено-туристичком центру а.д. „Бања Врућица“ у Теслићу је од 5-6. 10. 2018. године одржана конференција „13. Дани породичне медицине Републике Српске са међународним учешћем под слоганом „Снажна породична медицина – јак здравствени систем“. Теме конгреса су биле:

– Е-здравство: будућност или садашњост;

– Медији и породична медицина;

– Изабране теме из педијатрије;

– Менаџмент хроничних незаразних болести.

Научни и стручни фокус ове конференције је на истицању важности свеобухватног приступа у клиничком раду специјалиста породичне медицине. Апостроф је стављен на информатичко (Е) доба (садашњост или будућност), као и однос медија према питањима дјелокруга рада породичног љекара.

На конференцији је поменут и рад на пројекту интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС) који ће направити везу између примарне здравствене заштите, болничког сектора и свих осталих институција и на неки начин учинити поврат информација о услугама које се пружају по другим нивоима здравствене заштите.

Испред ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка конференцији су присуствовали др Гордана Бојанић, др Биљана Илић, др Весна Станишљевић, др Гордана Илић-Божић, др Милена Француз Јовичић и др Горан Борјановић.

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка