Прољећно уређење околиша Дома здравља

У настојању да корисницима, поред пружања квалитетне здравствене заштите обезбиједимо што угодније и природно окружење, већ са првим сунчаним данима наши радници почели су са активностима уређења зелених површина у кругу Дома здравља.

Протеклих дана интензивно се радило на пословима орезивања ниског растиња, окопавања цвјетних гредица, те кошења и сакупљања траве. Извршено је вађење и одвоз старих пањева  како би се изравнао и уједначио травњак гдје ће се, када временске прилике дозволе, садити ново сезонско цвијеће и сијати трава.

Водећи рачуна о безбиједности пацијената и запослених ангажовањем стучних лица успјешно је ријешен и проблем старог храста код објекта амбуланте КСЗ – педијатрије јер је било питање тренутка када ће се срушити.

Наиме, услијед старости, временских неприлика, болести и трулог средишта дебла стабло храста се накривило, те је представљало опасност за безбиједност пацијената, особља и имовине. Његове суве гране су пуцале, падале и у неколико наврата оштетиле прозоре и кров оближњег објекта у ком је смјештена КСЗ – педијатрија.

Сам поступак сјече био је веома сложен због чега су ангажована стручна лица и техника. Прво су радници из корпе досегли до високих крошњи и орезали гране, а затим се приступило резању стабла, водећи рачуна да се не причини штета на објекту Педијатрије или огради до савског кеја.

О нашим радовима и активностима најбоље говоре фотографије у прилогу.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка