Обиљежавање 25 година рада ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка

ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка ове године пуни 25 година рада и постојања, као самостални правни субјект који је као такав уписан у судски регистар 25.10.1994. године.

Поводом овог јубилеја организовано је низ активности: одржан је сусрет пензионера, свим запосленима приређена је пригодна закуска, реализоване су разне бесплатне здравствене активности нашем грађанству…

У склопу обиљежавања 25 година постојања и рада ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка, у четвртак, 10. октобра, у оближњем ресторану уприличена је и централна свечаност.

Поменутој свечаности присуствовали су градоначелник г-дин Зоран Аџић са сарадницима, делегат у Вијећу народа Републике Српске др Славко Дуњић, представници Фонда здравственог осигурања Републике Српске, бројни гости из привредног, политичког, образовног и културног живота града Градишка и радници Дома здравља.

Свечаном презентацијом поводом јубилеја приказан је развојни пут Дома здравља, од самог оснивања па до данас, презентовани досадашњи резултати, те истакнути циљеви који ће допринијети остварењу мисије и визије ове здравствене Установе.

Директорица Дома здравља Градишка, др Весна Глувић–Челић, поздравила је присутне, те честитајући јубилеј свим радницима Дома здравља, истакла да он представља подстицај да идемо даље у духу људи који су стварали ову Установу, да својим знањем и стручношћу, са неким новим генерацијама, стварамо и идућих 25 година.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић, честитао је јубилеј свим запосленима у градишком Дому здравља, те похвалио њихов рад на читавом подручју града Градишка.

Он је истакао да ће подржати рад ове Установе иако је пред нама пуно изазова и проблема, и да не сумња у директорицу, њен менаџмент, сараднике и  све раднике Дома здравља.

Рођендан не би био рођендан да нема поклона, па ће, поводом 25 година рада Дома здравља, Град Градишка ускоро обезбиједити санитетско возило за потребе ове Установе.

Присутнима се обратио и др Славко Дуњић, делегат у Вијећу народа Републике Српске и први директор ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка. Евоцирајући успомене, истакао је посебну захвалоност коју дугује колегама који су му у периоду реорганизације и  раздвајања примарне и секундарне здравствене заштите помогли да Дом здравља добије субјективитет и као такав дође до изражаја. Он је изразио своје дивљење свим запосленима како успијевају да обезбиједе пружање здравствене заштите обзиром на околности, те позвао и градоначелника да помогне у враћању одузетих надлежности/дјелатности Дому здравља.

Након похвалних ријечи, искрених и лијепих жеља говорника, настављено је угодно рођенданско дружење.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка