Логопедски третмани у Центру за заштиту менталног здравља

Центар за заштиту менталног здравља ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка од октобра 2019. године пружа услуге логопедских третмана.

Дипл. дефектолог-логопед Зоран Рајковић гостујући у емисији „Актуелно“ Радија Градишка рекао је да логопедски третман у оквиру примарне здравствене заштите обухвата рад са дјецом предшколског, млађег школског и школског узраста.

Рајковић је навео да имају велики број корисника који се јављају у логопедску амбуланту и да у сарадњи са Градском управом града Градишка и Центром за социјални рад Градишка заједно са њим ради и логопед Олга Бакић.

Рајковић је рекао да логопедске услуге највише користе дјеца предшколског узраста од три до четири године старости гдје су откривени поремећаји артикулације, а осим тога заступљени су сложенији развојни поремећаји и муцање код дјеце школског узраста. Код неких случајева стање се може у потпуности рехабилитовати за шта је потребан дужи временски период.

Рајковић је још додао да су логопеди и други дефектолози веома важне карике у васпитању, образовању, раном откривању и рехабилитацији дјеце са поремећајима.

Третмани се обављају једном или два пута седмично, а у зависности од потребе пожељно је присуство родитеља.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка