Презентација Акционог плана за превенцију и контролу незаразних болести у Републици Српској

Влада Републике Српске је на 210. сједници одржаној 19. 12. 2018. године усвојила Акциони план за превенцију и контролу незаразних болести у Републици Српској за период од 2019. до 2026. године. Презентација је одржана 11. 2. 2019. године у Административном центру Владе Републике Српске у Бањој Луци.

Презентацију је водила Амела Лолић, помоћник министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске у Ресору за јавно здравство, европске интеграције и међународну сарадњу, док су изјаве за медије и завршне ријечи испред Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске и Свјетске здравствене организације (Амбасада Швајцарске) дали Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске, Ханс Клуге, директор Одјељења за здравствене системе и јавно здравство Регионалне канцеларије за Европу Свјетске здравствене организације и Маја Зарић, менаџер програма и савјетник за политику сарадње у Амбасади Швајцарске у Босни и Херцеговини.

Испред ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка презентацији су присуствовали др Весна Глувић-Челић, в.д. директора Установе и др Гордана Бојанић, начелник Службе породичне медицине.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка