Дисеминацијски догађај о резултатима Здравственог програма Европске уније

Дана 22. октобра 2019. године у Сарајеву је одржан Дисеминацијски догађај о резултатима Здравственог програма Европске уније и других европских иницијатива са фокусом на дигитално здравље, хроничне и ријетке болести. Присутима су се на почетку обратили представници Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, Федералног министарства здравља, Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, Одјељења за здравство и остале услуге Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и Европске комисије (CHAFEA).

Након уводног обраћања и отварања дисеминацијски скуп је започео прегледом резултата и акција са фокусом на дигитално здравље, хроничне и ријетке болести финансираних од стране здравственог програма Европске уније о којима је говорио Marc Vandenbroeck, сарадник за научне пројекте. Од ове године здравствене установе у Републици Српској по питању фондова Европске уније имају могућност приступа и коришћења средстава и кроз Трећи програм Уније у области здравства.

И ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка је био учесник овог врло значајног догађаја, а испред Установе догађају је присуствовала др Слађана Тепавац, спец. епидемиологије.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка