Завршна конференција друге фазе Пројекта јачања сестринства у БиХ

У периоду од 14. до 16. октобра 2022. године у Сарајеву је одржана завршна конференција фазе II, Пројекта јачања сестринства у Босни и Херцеговини, која је окупила више од 300 медицинских сестара-техничара, представника ресорних министарстава, руководилаца здравствених установа и студената здравствене његе.

Пројекат спроводе Фондација „Фами“ и Женевске универзитетске болнице у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, федералним Министарством здравства и здравственим и образовним установама, уз финансијску подршку Владе Швајцарске.

У оквиру тродневне конференције представљени су досадашњи резултати пројекта – од законске регулативе из области здравства у Републици Српској, израде сестринске документације, стандардизације сестринских процедура, до визије и планова за развој сестринске професије и најављена трећа фаза пројекта.

На свечаној конференцији учествовали су и представници ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка, главна сестра Весна Манојловић и надзорна сестра Службе породичне медицине Наташа Видовић, те тиме дале свој допринос јачању улоге и професије медицинских сестара и њиховом бољем препознавању у систему.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка