Посјета Ранке Мишић Дому здравља Градишка

Предсједница Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић била је 30.3.2017. године у радној посјети ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка и одржала конструктиван састанак са директором ове установе.

На састанку се разговарало о бројним проблемима са којима се сусрећу здравствене установе у свом функционисању, изнесена су и размотрена бројна рјешења, те постигнут висок степен сагласности о рјешавању истих.

Мишићева је похвалила рад ове здравствене установе у смислу финансијске стабилности, те редовност у исплати плата и уплате пореза и доприноса.

Саговорници су имали различите погледе на тему плата радника, просторија за рад синдиката, те присуства чак четири синдикалне организације у овој установи. Директор прим. др Тихомир Михајловић је сугерисао да је ријеч о проблемима системске природе које треба рјешавати на вишем, а не на локалном нивоу.

У ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка репрезентативан је Синдикат здравства и социјалне заштите ЈЗУ Дом здравља Градишка, а дјелују још Самостални синдикат радника у здравству и социјалној заштити Републике Српске, Самостални синдикат доктора медицине и стоматологије Републике Српске и Струковни синдикат медицинских сестара и техничара Републике Српске.

Нова посјета и разговор најављени су за мјесец дана.

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка