Састанак љекара Болнице и Дома здравља Градишка

У амфитеатру ЈЗУ „Болница“ Градишка одржан је радни састанак љекара Болнице и љекара Дома здравља Градишка на иницијативу директора ове двије установе.

Директор ЈЗУ „Болница“ Градишка др Мирко Манојловић нагласио је да је ово први у низу састанака, јер постоји пуно заједничких проблема који оптерећују, али да ће се уз бољу комуникацију и непосреднију сарадњу много лакше доћи до рјешења.

Директор ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка прим. др Тихомир Михајловић истакао је да је ријеч о једном систему подијељеном у два дијела. „Теме су бројне и непријатне, али оно што се договоримо да је гарант да ће се испоштовати, јер није све до новца, има доста у организацији“.

На састанку је било ријечи о прекорачењу у прописивању лијекова, координацији приликом транспорта пацијената санитетским возилом, листама чекања у болници, те бројним другим проблемима са којима се љекари сусрећу у свакодневном раду.

Договорено је да се убудуће састанци одвијају у континуитету, те да се на њима разматра шта је реализовано од договорених активности, али и да се кандидују конкретни будући проблеми.

 

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка