Представљамо вам амбуланту у Турјаку

У теренској амбуланти Турјак пружа се здравствена заштита за мјештане Горњег, Доњег и Средњег Турјака, те за мјештане околних села – Грбаваца, Самарџија, Козаре, Мичија, Аџића, Трновца, те дијела Драгеља, Цимирота и Кијеваца.

Још тридесетих година прошлог вијека постојала је амбуланта у Турјаку у коју је одлазио љекар из Градишке, а током и послије Другог свјетског рата здравствена заштита на овом подручју била је организована у оквиру партизанских амбуланти. У периоду 1956-1966. године радиле су здравствене станице.

Први љекар који је радио и живио у Турјаку био је др Саво Зрнић и његова супруга Вера која је радила као медицинска сестра. Затим су радили др Угљеша Суботић, др Бошко Ромић, за вријеме рата др Невенка Стојић Поповић, др Радоја Рацановић и други. 1978. године у Турјак је дошла медицинска сестра Милосава Станишљевић која је у овој амбуланти радила све до пензионисања.

Изградњом нове амбуланте 2002. године која је намјенски грађена за потребе породичне медицине, са стамбеним простором, направљен је значајан искорак у квалитету пружања здравствене заштите. Тадашњи породични љекар др Тихомир Михајловић изградио је фонтану, засадио воћњак, те уредио парк како би обезбиједио што угоднији амбијент за пацијенте.

Са улагањима и опремањем амбуланте се наставило и даље с циљем да све услуге које су на располагању пацијентима у граду буду доступне и мјештанима овог краја.

Постигнут је озбиљан напредак, тако је данас за 945 регистованих пацијената у тиму породичне медицине у Турјаку на располагању тим породичне медицине, те услуге стоматолошке амбуланте и лабораторијске услуге.

 

Тренутно, тим породичне медицине чине:

др Зоран Шабић, спец. породичне медицине и

Марија Кучук, медицинска сестра.

 

Све додатне информације, упуте и савјете корисници могу добити на телефонски број амбуланте 051/879-054.

 

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка