Обука допинг контролора Агенције за антидопинг контролу БиХ и едукативно предавање о допингу

Представници Агенције за антидопинг контролу БиХ су у сриједу 16.05.2018. године у Градишци одржали едукативно предавање за спортске раднике са подручја Градишке и обуку будућих допинг контролора за узимање узорака крви.

Предавање је одржано у просторијама ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка, а догађај је порджала и отворила директорица ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка др Весна Глувић Челић која се захвалила Агенцији и исказала спремност на сарадњу у борби против дoпинга у спорту. Овом приликом су јој уручени и едукативни материјали о борби против допинга који ће наћи своје мјесто у библиотеци ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка.

Предавање је почело приказивањем едукативног филма о првих пет година Агенције и борби против допинга у Босни и Херцеговини. Потом је представник Агенције др Махир Фидахић окупљене упознао са основним прописима борбе против допинга и правима и обавезама спортиста.

По завршетку предавања одржала се и обука будућих допинг контролора за узимање узорака крви.

Агенција за антидопинг контролу ће увијек подржавати и одазивати се на позиве за сарадњу са здравственим установама у цијелој Босни и Херцеговини са циљем јачања капацитета за борбу против допинга, а ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка је позитиван примјер који би и друге установе требале слиједити са циљем стварања здравог амбијента за развој младих спортиста.