Одржан симпозиј гинеколога и опстетричара Републике Српске са међународним учешћем у хотелу „Босна“ у Бања Луци

У хотелу „Босна“ у Бања Луци од 27-29. 4. 2018. године одржан је симпозиј гиноколога и опстетричара Републике Српске са међународним учешћем и стручни састанак.

На стручном састанку Удружења гинеколога и опстетричара Републике Српске учествовала је и прим. др Драженка Јандрић, гинеколог који ординира у ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка.

Овом приликом прим. др Драженка Јандрић је изјавила да је овај скуп намијењен гинеколозима, опстетричарима Републике Српске и гинеколошко-акушерској секцији Српског љекарског друштва.

Др Јандрић је такође изјавила да се са Гинеколошком секцијом Српског љекарског друштва наставља дугогодишња сарадња и у циљу унапређења те сарадње је организован и овај симпозиј са увијек актуелним темама.

Поред еминентних предавача са савременим темама циљ овог састанка је и поређење резултата у Републици Српској, да би се могло видјети гдје се ми то налазимо у односу на савремену дијагностику и терапију у акушерству.

Неке од тема о којима се говорило су: индукција порођаја, индукција пријевременог порођаја, пријевремени порођај, урасла постеља (лат. placenta accreta), елективни царски рез, вагинални порођај након царског реза, аналгетска терапија након царског реза, малигни меланоми у трудноћи.

Симпозиј је протекао у доброј радној атмосфери, лијепом дружењу уз пријатан боравак у Бања Луци.