Обиљежавање Свјетског дана срца 2022.

Свјетски дан срца – 29. септембар, је установљен 2000. године, са циљем да информише и упозорава људе широм свијета да су кардиоваскуларне болести, укључујући болести срца и мождани удар, водећи узрок смрти, који одузима 17,9 милиона живота сваке године.

Бројни су узрочници настанка кардиоваскуларних болести (КВБ) – од пушења, дијабетеса, високог крвног притиска и гојазности до загађења ваздуха и ријеђих стања (Chagasova болест, срчана амилоидоза и сл.).

Зато је Свјетски дан срца прилика да сви застану и размисле, како могу да допринесу бољем здрављу кардиоваскуларног система, како за себе, тако и за свако срце које куца.  

Поводом обиљежавања овогодишњег Дана срца, ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка организује низ активности које ће реализовати на предстојећем „Трећем сајму образовања и запошљавања града Градишка“, који ће се одржати у петак, 30. септембра 2022. године, у просторијама Арене Градишка, са почетком у 10 часова.

Том приликом, представници наше Установе ће свим зинтересованим посјетиоцима мјерити крвни притисак и шећер у крви. Такође, наше особље ће дијелити промотивно – едукативни материјал и савјетовати грађане како да предузму кораке који доводе до побољшања здравља њиховог СРЦА.

Користите СРЦЕ – за човјечанство, за природу, за себе!

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка