Посјета Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју Градишка

Дневни центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју Градишка је организован при Центру за социјални рад Градишка, те је једини такве врсте у Републици Српској.

У Дневном центру за дјецу и омладину са сметњама у развоју Градишка, поводом „Свјетског дана дјетета“, одржано је окупљање представника Градске управе и надлежних институција. Представници ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка су овом пригодом пружили подршку Центру тако што су даривали пакет са едукативно-дидактичким материјалом и пригодну корпу са воћем и „грицкалицама“ што је изазвало радост међу корисницима Дневног центра.

Раде Цумбо, директор Центра је упознао присутне: „Услуге Дневног центра свакодневно користи 52 дјеце и омладине са сметњама у развоју. Њих 17 корисници су дневног смјештаја, а 35 кроз пројекат „Дугине боје“ долази на терапије логопедског, психолошког и дефектолошког третмана. Минимални услови за оснивање дневног центра су дефектолог, социјални радник и радно-окупациони терапеут. Овдје у Дневном центру имамо мастер логопеда, два социјална радника, радно-окупационог терапеута и домаћицу“.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка