Апел грађанима да приликом доласка љекару не крију да су били у контакту са обољелим од вируса корона

Директор ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка др Весна Глувић-Челић апеловала је на грађане да приликом доласка у Дом здравља или Болницу Градишка љекару не крију да ли су били у било каквом контакту са лицима која су обољела, или се сумња да су обољела од вируса корона.

„Само на тај начин ћемо смањити могућност појаве инфекције међу здравственим радницима, а у супротном ће нам бити редови десетковани и нећемо бити у стању да се изборимо са новонасталом ситуацијом“, нагласила је Глувић-Челић.

Начелник Хигијенско-епидемиолошке службе ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка др Слађана Тепавац рекла је да у Градишци до сада није регистрован ниједан случај заразе вирусом корона, а да је под здавственим надзором више од 450 особа.

Она је додала да се константно повећава број особа под здравственим надзором, којима је одређена мјера самоизолације, али да је епидемиолошко стање и даље стабилно и под контролом.

Тепавац је нагласила да је веома важно да се особе у самоизолацији придржавају упутстава, како би се спријечило ширење вируса.

Она је навела да је најбитније да такве особе остану код куће, у просторији коју могу редовно провјетравати, да избјегавају блиски контакт са другим људима, те да воде рачуна о личној хигијени и дезинфикују простор у којем бораве.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка