Едукација медицинских сестара-техничара из базичне реанимације

Ресусцитациони Савјет Републике Српске проводи едукације из базичне реанимације у 12 здравствених установа широм Републике Српске у склопу пројекта који подржава Фондација Фами. Циљ едукације је подизање свијести медицинских радника о значају раног препознавања срчаног застоја и започињања реанимације од стране особа које су се задесиле на мјесту несреће до доласка стручне и опремљене екипе за реанимацију, а све са циљем да се стопа преживљаваења и квалитета живота унесрећених након реанимације подигне на што већи ниво.

Наведена едукација одржана је у нашој Устанви у петак 11.12.2020. године у периоду од 12-14 часова у просторијама Центра за физикалну рехабилитацију у заједници.

У току радионице присутни су имали прилику кроз кратку презентацију и практинчне вјежбе на луткама, да практично науче како покренути срце у три једноставна корака (ПРОВЈЕРА – ПОЗИВ – КОМПРЕСИЈА).

Едукатори су нам такође пренијели, те смо увјежбали технике хитног збрињавања за вријеме пандемије COVID-19, што је веома битно да нарочито здравствени радници познају и примијене јер су на првој линији у спречавању ширења вируса и збрињавању његових посљедица.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка