Едукација специјализаната педијатрије

Удружење педијатара Републике Српске на Клиници за дјечије болести УКЦ Републике Српске организовало је едукацију специјализаната педијатрије на тему „Стабилизација и транспорт витално угрожене дјеце“. Едукацији је присуствовало 27 специјализаната из свих дијелова Републике Српске (УКЦ Бања Лука, ОБ Добој, ОБ Бијељина, ДЗ Бања Лука, ДЗ Приједор, ДЗ Козарска Дубица, ДЗ Градишка, ДЗ Добој, ДЗ Прњавор, ДЗ Дервента, ДЗ Брод, ДЗ Шамац, ДЗ Челинац, ДЗ Брчко и ЗУ СПА Bambi).

Едукација се састојала из теоретског и практичног дијела, у теоретском дијелу обрађене су теме: Базична и напредна педијатријска реанимација; Савремен приступ витално угроженом новорођенчету; Стабилизација и транспорт угроженог новорођенчета.

У практичном дијелу учесници су савладали вјештине напредне педијатријске реанимације, као и основе транспорта витално угрожене дјеце. Учесници су упознати и са основном опремом за транспорт витално угроженог дјетета као и коришћење транспортног инкубатора са респиратором.

Вођа едукације био је др Стојислав Коњевић, специјалиста педијатрије, љекар са Одјељења интензивне његе и терапије Клинике за дјечије болести, а испред ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка присуствовале су др Весна Козић и др Тања Пећанац.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка