Процес вакцинације у ЈЗУ Дом Здравља

Од почетка процеса вакцинације тачније од 11.03.2021 до данас, укупно је вакцинисано 5506 грађана а ревакцинисано 2550. Грађани су на располагању имали више врста вакцина и то Спутњик В, Синофарм, Синовац, Фајзер и Астра Зенеку.

У току је вакцинација грађана изнад 65 година и пацијената са хроничним обољењима, који се и даље могу пријавити својим тимовима породичне медицине као и на број телефона 066/589-220.

Када завршимо вакцинацију ових категорија, креће се са вакцинацијом грађана који су запослени у институцијама од јавног значаја. Ових дана је сам процес вакцинације убрзан јер су нам на располагању веће количине вакцина. До сада нисмо имали пријављених озбиљних нежељених реакција на било коју врсту вакцине. Желим да нагласим да смо осим формирања вакционалног пункта у Културном Центру од самог почетка формирали и мобилни тим који је вакцинисао непокретне и слабо покретне пацијенте у форми кућних посјета. Оно што нам даје додатну снагу да издржимо у борби са пандемијом и свим отежавајућим радним и животним условима је задовољство наших пацијената који то несебично истичу кроз књигу утисака, коју смо дужни имати као цертификована установа.

Поред свих мјера које се препоручују у борби против ширења вируса, вакцинација је једини прави начин да се изборимо и позивамо наше грађане да се и даље пријављују.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка