ЈЗУ “Дом здравља” Градишка отворио амбуланту породичне медицине у Дубравама

У недјељу, 12.3.2017. године, у присуству предсједника Републике Српске Милорада Додика, министра здравља и социјалне заштите Драгана Богданића, начелника Општине Градишка Зорана Аџића, те бројних гостију и мјештана свечано је отворена новоизграђена амбуланта породичне медицине у Дубравама. Отварање овог савременог објекта у склопу којег је и лабораторијски простор представља велики корак напријед у јачању концепта приближавања примарне здравствене заштите и ствара услове за још квалитетнији живот мјештана овог подручја. До реализације пројекта чија је вриједност 248.000 КМ дошло је захваљујући сарадњи Министарства здравља Републике Српске и Општине Градишка који су учествовали у финансирању са 70, односно 30 одсто средстава.
Овом приликом предсједник Додик је истакао да ова амбуланта представља добробит за мјештане мјесне заједнице Дубраве у којој живи значајан број повратника бошњачке националности те да је ово начин на који можемо да се крећемо ка будућности и да градимо важне инфраструктурне објекте за људе који живе било гдје у Републици Српској.
Директор ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка прим. др Тихомир Михајловић рекао је да ће дом здравља наставити са високим критеријима у пружању примарне здравствене заштите те да за нас постоје само двије врсте људи – здрави и болесни. Др Михајловић је најавио и нови лабораторијски информациони систем (LIS) који ће заживјети од 3. априла ове године.

 

Славица Јовић, менаџер квалитета

 

 

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка