Отворен ултразвучни кабинет у Новој Тополи

У присуству начелника општине Градишка Зорана Аџића и директора ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка прим. др Тихомира Михајловића данас је отворен ултразвучни кабинет у склопу амбуланте породичне медицине у Новој Тополи.

То значи да ће се по први пут у историји здравствене заштите на овом подручју на коме гравитира више од 12.500 становника моћи обављати ултразвучна дијагностика.

Ултразвучне прегледе обављаће докторица Александра Шашиначки која је испред Установе ишла на теоретску и практичну обуку у Београд. Прегледи ће се обављати сваким радним даном од  3. маја 2017. године.

Ултразвучни апарат и пратећа опрема обезбијеђени су из сопствених средстава, а допринијеће још квалитетнијем лијечењу и подигнути здравствену заштиту на овом подручју на виши ниво.

Треба напоменути да у склопу амбуланте у Новој Тополи постоји и лабораторија у којој се врши комплетан преглед урина те широк спектар хематолошких и биохемијских претрага, односно већи дио услуга лабораторијске дијагностике.

Директор ЈЗУ „Дом здравља Градишка прим. др Тихомир Михајловић је изјавио: „Ми за неких пола сата отварамо ултразвучни кабинет у Тополи. Топола нам је врло битна, амбуланта има 12.500 осигураника и као таква трпи велики притисак тако да смо одлучили да дио дијагностике пребацимо тамо. Као што знате, иако је амбуланта, Топола је знатно већа од многих домова здравља у Републици Српској. Одлучили смо да у Тополи отворимо ултразвучни кабинет, послали смо једну докторицу на едукацију у Београд, она се почетком маја враћа и свакодневно ће се радити дијагностика ултразвук абдомена у Тополи. На тај начин се приближава дијагностика пацијенту, а истовремено се растерећује систем овдје у Градишци.“

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка