Одлазак у пензију нашег радника Драгољуба Вујановића

На свечан начин испраћамо у пензију вишег физиотерапеута Драгољуба Вујановића. Центар за физикалну рехабилитацију у заједници, цијели Дом здравља, колеге и сарадници, као и мноштво пацијента захваљују му се за предан и стручан рад и посвећеност професији.

Ми старије колеге сјећамо се младог, полетног и поноситог Драге који је 1976. године као први физиотерапеут на нашој општини дошао да ради у Болницу Градишка. Након дипломирања на угледној Вишој школи у Београду отишао је да ради у Институт „Симо Милошевић“. Тадашњи директор Болнице, др Инес Тодић, позвала га је да дође у свој родни град и оснује физикалну терапију. Драго је почео од нуле. У подруму старе зграде Болнице изборио је малу просторију поред вешераја и ложионе. Полако, али упорно импровизовао је и сакупљао опрему. Први парафински лонац, први „ЕИ Ниш“ ел. апарат… Пацијената је тада као и сада било на претек. Посвећеност болеснику и стручност били су Драгина константа цијелог радног вијека. Временом су стизали љекари и друге колеге. Формирана је Служба и Драго је био формално, а и у правом смислу главни терапеут. Несебично је обучавао млађе, преносио знање и богато искуство. Задњих година се бавио и стручно-педагошким радом. Усавршавао се уз рад. На Дефектолошком факултету у Београду је стигао до дипломског испита.

Велика плејада пацијената лијечена је Драгиним физикалним процедурама. Била би то непрегледна колона болесника. Многи од њих су долазили и више година, задовољни резултатима физикалних терапија.

Нарочито истичем његову велику љубав према спортској медицини. Не само да је био спортиста него је одлично познавао рехабилитацију спортиста. Низ година био је терапеут ФК „Козара“ Градишка, а многи повријеђени спортисти из других клубова нашли су лијек у његовом физиотерапијском кабинету.

Данас када Драгољуб Вујановић заокружује радни вијек у нашој установи са поносом кажемо да смо сарађивали, лијечили пацијенте и изграђивали физикалну медицину и рехабилитацију заједно са њим.

Данас славимо заједно са Драгољубом и желимо му срећне пензионерске дане и да нас и физикалну терапију не заборави.

 

Радници Центра за физикалну рехабилитацију у заједници (ЦБР)
ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка

 

 

 

 

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка