Извјештај о акцији дезинфекција поплављених подрумских и других просторија

Дана 15.12.2017. године због обилних падавина дошло је до излијевања канализационог садржаја у подруме и друге просторије у насељима Сењак и Бок Јанковац. У понедјељак, 22.12.2017. године у ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка дошла је информација од стране Одјељења за цивилну заштиту СО Градишка да је према грубој процјени поплављено око 200 објеката.

Хигијенско-епидемиолошка служба је одмах преко јавних медија објавила упутство становништву да изврши претходно чишћење и прање поплављених просторија и примијени мјере личне и опште хигијене. Такође су и у писменој форми дијељене брошуре са наведеним садржајем које су дијељене становништву приликом вршења дезинфекције. Становништво је позвано да пријави поплављене просторе уколико из различитих разлога у току акције није извршена дезинфекција.

Екипе Хигијенско-епидемиолошке службе су истог дана кренуле у акцију дезинфекције поплављених простора у којима је претходно извршено чишћење и прање, тако да је у наредна три дана до 21.12.2017. године извршена дезинфекција у 140 објеката. На терену су радиле двије екипе у саставу:

екипа 1: Слободан Јејинић и Тихомир Станишљевић,

екипа 2: Дарко Ковачевић и Живорад Шукало.

 

 

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка