Посјетом вртићу обиљежен Свјетски дан оралног здравља

Орално здравље је разноврсно и укључује способност говора, осмијеха, мириса, окуса, додира, жвакања, гутања и преноса низа емоција путем израза лица с повјерењем и без боли, нелагоде и болести краниофацијалног комплекса.
На Свјетски дан оралног здравља славе се предности здраве усне шупљине и промовише свијест о питањима у вези оралног здравља и хигијене у свим старосним групама. Циљ је истаћи важност одржавања чистих и здравих зуба, едуковати ширу јавност о правилној њези усне шупљине и развијати свијест о важности оралне хигијене као предуслова за орално здравље појединца и његов утицај на опште здравље.
Ове године Свјетска стоматолошка федерација обиљежава Свјетски дан оралног здравља под мотом “Кажи Ааа, орално здравље је закон”. Обиљежавању овог датума прикључила се и наша здравствена установа на иницијативу и организацију Стоматолошке службе. Тим поводом уприличена је посјета ЈПУ „Лепа Радић“ Градишка у склопу које смо презентовали значај бриге о оралном здрављу и правилном одржавању оралне хигијене на начин који је најпримјеренији том узрасту уз приказ едукативних цртаних филмова, интерактивних игара и бојанки. Тај дан смо провели у причи, цртању, игрању и пјевању.
У наредном периоду са управом ове јавне установе договорена је узвратна посјета стоматолошкој служби у циљу наставка започете кампање.
Унапријед се радујемо овој посјети и наставку одличне сарадње као у протеклом периоду.

администратор

информатичар ЈЗУ „Дом здравља“ Градишка